‘U LIQUORE A RA CITRATEDDHA

(di A. Moraca)

 

 

A marzu, quannu arriva primavera,

‘a citrateddha fha re foglie nove,

su’ virdi e profhumate ppe’ daveru,

su’ bone mu se fhanu pue a liquore.

 

Ppe’ fare ssu’ liquore profhumatu

de pampine tu coglia na’ manata

e měntale intra l’arculu a spogliare,

cŕcciale, quannu cancianu culure;

 

de acqua de sorgente na’ litrata,

de zuccaru cce vodi na’ chilata,

fhala vuddhire e fhala rifriddare

e tannu, ‘a pue ccu’ l’arculu ‘mmiscare.

 

Mintalu intra ‘e buttiglie a riposare

e ppe’ quaranta juorni ddhŕ ha dde stare

e quannu fha nu’ pocu ‘e pannu scuru,

vo’ dire ca’ ‘u liquore č giŕ maturu.

 

Se caccia ‘u pannu e pue vena servutu

ppe’ digerire dopu pranzi lauti,

se offra ad’ogne ospite graditu

ppe’ dare ‘ncasa tua lu benvenutu.