‘U LIQUORE A RA CITRATEDDHA
(di A. Moraca)
A marzu, quannu arriva primavera,
‘a citrateddha fha re foglie nove,
su’ virdi e profhumate ppe’ daveru,
su’ bone mu se fhanu pue a liquore.
Ppe’ fare ssu’ liquore profhumatu
de pampine tu coglia na’ manata
e měntale intra l’arculu a spogliare,
cŕcciale, quannu cancianu culure;
de acqua de sorgente na’ litrata,
de zuccaru cce vodi na’ chilata,
fhala vuddhire e fhala rifriddare
e tannu, ‘a pue ccu’ l’arculu ‘mmiscare.
Mintalu intra ‘e buttiglie a riposare
e ppe’ quaranta juorni ddhŕ ha dde stare
e quannu fha nu’ pocu ‘e pannu scuru,
vo’ dire ca’ ‘u liquore č giŕ maturu.
Se caccia ‘u pannu e pue vena servutu
ppe’ digerire dopu pranzi lauti,
se offra ad’ogne ospite graditu
ppe’ dare ‘ncasa tua lu benvenutu.